markatila2
markatila3
markatila1
Kylpyhuoneremontin toteutusohjeita

Kylpyhuoneremonttien yhteydessä noudatettavat käytännöt

Useat taloyhtiöt osallistuvat vesieristyksen uusimiskuluihin kokonaisremontin yhteydessä. Tarkastakaa ennen töihin ryhtymistä isännöitsijätoimistosta yhtiön mahdollinen osallistuminen.

Taloyhtiössä noudatetaan kylpyhuoneremonttien yhteydessä seuraavia periaatteita:

  • Ennen kylpyhuonekorjaustöiden aloittamista on aina oltava yhteydessä isännöitsijätoimistoon ja sovittava työn yksityiskohdista.
  • Yhtiö osallistuu vesieristystyön kustannuksiin kylpyhuoneiden kokonaiskorjausten yhteydessä maksamalla vesieristystarvikkeet ja niiden asentamistyön. Yhtiö ei maksa purku- ja pohjatöiden kustannuksia eikä pintalaatoituksia.
  • Em. töistä tulee yhtiön saada tarjous etukäteen. Taloyhtiö maksaa osuutenaan kohtuullisen summan, joka vastaa yhtiössä aiemmin vastaavista töistä maksettua hintatasoa.
  • Mikäli nähdään tarkoituksenmukaiseksi, yhtiö voi isännöitsijän harkinnan mukaan osallistua lattiakaivon vaihtokustannuksiin sekä vesijohtojen muutoskuluihin yläkautta kulkeviksi. Yhtiön osuutena maksetaan kaivon esiinoton ja uusimisen kulut sekä vesijohtojen muutoskulut, ei vesikalusteiden irrotus- ja takaisinasennus tai pesukoneen poistoputkiasennuksia.
  • Kuluosuuden maksamisen edellytyksenä on remontti-ilmoituslomakkeen asianmukainen täyttäminen ja vesieristysohjeiden noudattaminen (kohta 4) sekä asianmukaisen vesieristystarjouksen saaminen etukäteen. Lomakkeen saa isännöitsijätoimistosta tai sen voi tulostaa isännöitsijätoimiston www-sivuilta kohdasta asukasinfo/remontti-ilmoituslomake (www.itkonen.com). Ko. sivuilla on muutoinkin ohjeita remonttien toteuttamisesta.
  • Vesieristystyön suorittajaksi hyväksytään ainoastaan yritys. Yrityksen työntekijälle on oltava VTT:n märkätilasertifikaatti tai pitkäaikainen ammattikokemus vesieristystöistä ja tuotesarjakohtainen sertifikaatti. Vesieristystyölle on saatava kahden vuoden takuu ja 10 vuoden vastuuaika.
  • Vesieristystyön asentamisen edellytyksenä on asianmukaisten pohjatöiden tekeminen ja rakentamismääräyskokoelman vesieristysohjeiden noudattaminen. Eristettävien pintojen tulee olla tasaiset (kuoppia ja kohoumia ei sallita) ja niissä tulee olla riittävä kaato lattiakaivolle. Kynnyskorotuksen ja oven alta tai läpi tulevan korvausilman saannista on huolehdittava.
  • Osakas kustantaa tarvittavat valvonta- ja tarkastuskäynnit. Uusintakäynnit tai neuvontakäynnit veloittaa palvelun tarjoaja suoraan osakkaalta (Mikäli esim. lattia ja seinät tehdään erikseen, siitä tulee kaksi käyntikertaa). Tarkastusten suorittamisesta on sovittava hyvissä ajoin, vähintään 1-2 vrk ennen toivottua tarkastusajankohtaa.
  • Kylpyhuoneremontin rakennuttamistehtävät ja valvontavastuu on työn teettävällä osakkaalla, ei taloyhtiöllä.